Látogatószámláló
Nietsch Kft.

Hírek

Holdfázis

Holdfázis
OMSZ RIASZTÁS

VIHARJELZŐ

Hírek
40 órás tűzoltó alaptanfolyam Nyíregyházán
Forrás:
Nyíregyháza, 2009. február 01.
Elkezdődött az oktatás is…
 
Elkezdődött az oktatás is…
40 órás tűzoltó alaptanfolyam Nyíregyházán
 
Az elmúlt évben sem tétlenkedett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tűzoltószövetség Oktatási Csoportja, hiszen 2008-ban összesen tíz 40 órás alapfokú tanfolyamot szerveztek, melyeken egy híján 200, a tűzoltó szakma iránt érdeklődő fiatallal ismertették meg a tűzoltó szakma alapjait.
Megyénkben nagy népszerűségnek örvend a tűzoltó szakma, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy január utolsó napján, a hideg idő ellenére kezdetét vette a 2009 évi első képzés is.
Több mint huszan jelentkeztek az elmúlt hónapban Holes István tű. alezredesnél, -aki összefogja, szervezi és irányítja már évek óta megyei szinten a különböző szintű tűzoltó képzéseket.
Az első képzési napon végül 15-en jelentek meg anyíregyházi tűzoltó laktanyában, megkezdve tanulmányaikat.
A megye számos részéből érkezett igény az újabb tanfolyamra, hiszen a megyeszékhelyen kívűl többek között Tiszavasváriból, Magyról, Napkorról, Bujról, Tunyogmatolcsról, sőt még Debrecenből is érkezett hallgató.
2009. január 31-február 08 között két-két szombaton és vasárnap tanulják a jelentkezők a tűzoltó élet legfontosabb szabályait.
A műszaki ismeretek mellett az égés-oltáselmélet és a tűzoltás- és műszaki mentés is terítékre kerül majd az elméleti foglalkozások során.
Mindjárt az első napon Kozák Attila tű. szds. irányítása mellett reggeltől késő délutánig az alapvető szerelési fogásokat tanulták meg és sajátították el.
Február elsején tantermi foglalkozás következett, ahol Kocsis Antal tű. őrgy. tűzoltó műszaki ismereteket oktatott a tűzoltó jelölt fiataloknak.
A képzés a terveknek megfelelően a következő hétvégén folytatódik, melynek zárásaként elméleti és gyakorlati vizsga is vár a hallgatókra.
 
 
Nyíregyháza, 2009. február 01.                           Holes István tű. alezredes
 


További képek:
images/hirkepek/kicsi/1766.jpgimages/hirkepek/kicsi/1767.jpgimages/hirkepek/kicsi/1768.jpgimages/hirkepek/kicsi/1769.jpgimages/hirkepek/kicsi/1770.jpgimages/hirkepek/kicsi/1771.jpgimages/hirkepek/kicsi/1772.jpg

Vissza a főoldalraLap tetejére 
Adatvédelmi tájékoztató | Technikai ajánlás | Hírarchívum